| 

| 

|  | Capture The Flag (ctf.pl) Forum dyskusyjne CTF.PL
 |  |  archiwum - DVD

widmo - Sob Lut 12, 2005 10:32 pm
 Temat postu: DVD
 pisze tutaj bo mam problem :
   mam nagrywarke dvd+/- , ale nie mam programu ( z licencją) za pomoca którego mogłbym nagrywac filmy na DVD-/+r, kto ma jakis program lub moze doradzic ... smiało pisac !
   szyna^ - Sob Lut 12, 2005 10:42 pm

nero ?
 PIELUCHA - Sob Lut 12, 2005 10:43 pm

kupiles nagryware i oprogramowania nie bylo ?
 ja wcoraj kupilem i ze 3 plytki mam
   Prezes_Kiler - Sob Lut 12, 2005 11:23 pm

nero 6,5 weź tego pełnego [nazywa sie chyba retail] to  wtedy bedziesz miał playera nawet ;d
 widmo - Nie Lut 13, 2005 12:07 am

nero... ok spoko ale tam jest dołaczony program Nero Vision Express 2 lub 3 i nim mozna nagrywac dvd i robic 'menu' a inaczej tez da sie nagrac płytke dvd+/-r ?
 Prezes_Kiler - Nie Lut 13, 2005 8:30 am

vidmo nie kumam, czy inaczej w nero chcesz nagrywać czy innym programem ?

W tym nero co ja ci powiedzialem jest oprocz express jeszcze burning rom, którego bardziej polecam.
 w nero możesz nagrywać wszystkie płyty +/- ds i dl też.

Polecam tak: chcesz nagrać sobie dokumenty/muze na krążek rób to nerem.
 Chcesz skopiować film, rób to clone cd/dvd.
 Obojętnie czy masz płyte, czy obraz płyty czy gotowe foldery audio i video na hdd i tak sobie poradzi.
 Chcesz zrobić album ze zdjeciami itd -=> Nero

Wszystkie proigramy które mi są potrzebne do edycji filmów, nagrywania, kopiowania , przerabiania  avi-=> vcd/dvd i na odwrót:

Pomijając ant movie  catalog [progz do bazy filmowej]

Jezeli bedziesz miał film na dvd, mocno zabezpieczony, że clone dvd albo inny program nie da rady tego przegrać to zainstaluj sobie AnyDVD [robiony przez firme związaną z Clone cd i dvd]
 On sobioe jest w tle, i  "łamie zabezpieczenia" dzięki czemu programy nie mają kłopotów ze zgrywaniem :]

Masz jeszcze jakieś pytania to wal smiało :]

btw Pieluch nagrywałeś już płytke  DL ?
 Z tego co czytałem to jest banalne ale mnie na samą płytke nie stać
   [1 dvd dl (koło 9gb) ~ 20zł]
 [1 dvd (4,5gb) ~ 2zł]
 Qnik - Nie Lut 13, 2005 9:30 am

ja mam nero start smart i jest ok
   Tur!n - Nie Lut 13, 2005 9:31 am

hm to moze ja sie cosik dowiem:
 chcialbym w niedlugim czasie jakas nagryware dvd kupic, ale szczerze mowiac w tego typu sprzecie w ogole sie nie znaju
  wiec jaka dobra marka? ile kasy na sredni sprzet? 

Pozdrawiam TuR!n
 PIELUCHA - Nie Lut 13, 2005 10:54 am

heheh nie chce mi sie kompa rozkrecac zeby ja wlozyc bo brak mi miejsca juz na tasmie
   a tak pozatym dla niezorientowanych zajrzyjcie na
 www.cdrinfo.pl
 tam wszysto o nagrywaniu, oprogramowanie , sprzet, rady...
  kazdemu (nawet temu zaawansowanemu) sie przyda   widmo - Nie Lut 13, 2005 1:42 pm

Kiler ....
 własnie ściagnałem se od kolegi film zgrany z orginalnej płyty dvd , mam cały folder "Video_ts" , odpalam nero, dodaje ten folder i nagrywam.... skończone! ale kiedy chcem sprawdzic czy działa na odtwarzaczu... hmmm pisze reading ... i wysowa mi płyte i to nie jest wina odtwarzacza ale programu do nagrywania ... bo to musi ( tak myśle ) przekonwertowac to w jakis sposob na ta płytke dvd .... i tym Nero Vision Express mogłem... ale kurwa licencje mi zabrali ...
  (( i tu twki problem ;/ Prezes_Kiler - Nie Lut 13, 2005 2:17 pm

wchodizsz w clone dvd
 klikasz:
 zapisz istniejące dane
 i teraz
 Źródło: pliki z filmem [podajesz sciezke do katalogu video_ts]
 Metoda zapisu: Nagrywarka DVD
 Deskryptor nośnika: nazwa filmu
 i w celu nagrania klikasz Wykonaj

Działa bo sam tak robie, a w nero nie wiem po huj on mieli ten film wiec lepeij Clone DVD.

ZWRÓĆ UWAGĘ NA NOŚNIK
 Czy jest to płyta dvd - czy +
 Bo może twoj stacjonarny odtwarza tylko jeden z tych formatów, a nie oba !! Ja takiego problemu nie mam [philipsiaki rox] ale kumpel może tylko dvd + odtwarzać.

Jestem ciekawy po ile są najtańsze płyty DVD i płyty CD w waszym mieście.

U mnie płyty cd są po 60gr [najtańsze działające] a jak była promocja to po 50gr.
 Płyty DVD po 1,3zł [najtańsze działające] bo raz kupiłem 10płyt dvd za 10zł ale kurwa 3 działały a reszta  dla ozdoby.

Płyty cd najtańsze [benq czy cos takiego] są ok.
 Płyty dvd 4x kupuje za 1,8-2zł [Esperanza na przykład]
 Ale do jakichś lepszych filmów polecam płyty TDK [8x] koszt około 3zł.

Płyty dwustronne [dvd ds] są u mnie po 3,5zł  [esperanza]

p.s  taaak, nudzi mi się :]
 Prezes_Kiler - Nie Lut 13, 2005 2:21 pm

| Cytat: |  	  | hm to moze ja sie cosik dowiem: chcialbym w niedlugim czasie jakas nagryware dvd kupic, ale szczerze mowiac w tego typu sprzecie w ogole sie nie znaju
  wiec jaka dobra marka? ile kasy na sredni sprzet? Pozdrawiam TuR!n
 | 

Turinie mój drogi
   Wszystko zależy od tego ile masz kasy.
 Ja mam nagrywarke LiteON za coś koło 300zł. i jestem zadowolony. Działa wszystko prawidłow, mam gwarancje i styka.
 W tej klasie są jeszcze LG i Sony.
 Te droższe np o 50-100zł to mają  jedną z prędkości trochę szybszą więc nie robi.
 Natomiast z tego co wiem to jeżeli już chciałbyś taką naprawdę porządną kupić nagrywareczke to bierz Toshibe.
 Prezes_Kiler - Nie Lut 13, 2005 2:25 pm

[quote="PIELUCHA"]heheh nie chce mi sie kompa rozkrecac zeby ja wlozyc bo brak mi miejsca juz na tasmie
   a tak pozatym dla niezorientowanych zajrzyjcie na
 www.cdrinfo.pl
 tam wszysto o nagrywaniu, oprogramowanie , sprzet, rady...
  kazdemu (nawet temu zaawansowanemu) sie przyda  [/quote] 
 No nie wyglupiaj się, nagrywara dvd to podstawa.
 Weź wyślij mi  twoj nowy dysk i  się znajdzie miejsce :p

p.s 3 posty po rząd - sory, pisząc 1 posta nie  myslalem o drugim, pisząc drugego nei myślałem o 3 a statsy rosną
   p.s2 nie bijcie
   widmo - Nie Lut 13, 2005 2:27 pm

a ja ma nagrywareczke Philipsa
  i tez jestem zadowlony  , moj odtwarzacz czyta płyty + , a płyty dvd u mnie w b-stoku chodza po 1zł lub 1,20zł .. sa i  inne ale po co przepłacac   PIELUCHA - Nie Lut 13, 2005 4:14 pm

wy powinniscie miec plytki tansze w bialym (mam na mysli te zza wschodniej granicy ;p)
 SiDq - Nie Lut 13, 2005 5:23 pm

Vidmo nie wiem gdzie Ty je kupujesz... Normalnie sobie np. w pawilonie na ul. Sienkiewicza są Datex'y zielone, albo sony srebrne po 50gr. a pochodzenia nie znam
  Działają wszystkie   Qnik - Nie Lut 13, 2005 5:58 pm

Szkoda ze we Wroc tak niema
       Tur!n - Nie Lut 13, 2005 8:16 pm

thx za info
  hyhy  Big Thx  <piwo> ziuum - Czw Lut 17, 2005 7:30 am

zza wschodniej granicy to tylko szlugi i spirytus

|  |